A kormányzati portálon azt írták: 9715-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 628-ra emelkedett. 3984-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 5103.

Az aktív fertőzöttek 44 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.
Kórházban 221 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 23 461-en vannak, a mintavételek száma 495 481.

Azt írták: a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszély a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében mindenkitől azt kérik, továbbra is kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet, a maszkot viseljék az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Több mint 400 új fertőzött
Forrás: hirado.hu

 

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (4260) és Pest megyében (1404) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (575), Komárom-Esztergom (389), Hajdú-Bihar (347) és Zala megye (345). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (53).

Részleteket a hirado.hu oldalon vagy a térképre kattintva olvashat!